Over mij

Eind 2010 kwam ik als amateur videoboer/rommeltmaarwataan via-via op een stage bij Peter Tetteroo. Tetteroo Media, zo heette het bedrijf. ‘T zat in een oude motorzaak – antikraak: tussen de banden, oliedrums en andere racerij-onderdelen vond men ook blikken film, betacam (of was het betamax?) tapes en zowaar een volledige montageset. Dit bleek mijn kweekvijver te worden.

Ik had al eens wat gemonteerd, en in mijn studententijd rommelde ik wat aan bij de lokale omroep in Enschede. Beetje mikken, zorgen dat de lens de juiste kant op stak, meer was het niet.

Maar hier belandde ik in de oude KRO Brandpunt leerschool, de Westlandse vleugel. Peter was immers ooit stagiair van Willibrord Frequin: niet lullen, maar filmen. Gewoon, lekker maken! Al snel, reisde ik het hele land af om te assisteren. Bij cameraman Gijs Konings in de Chevrolet; kassen filmen, nachtje doorhalen voor de zonsopgang, hals over kop naar Berlijn, want daar gebeurt iets. Snel terug, want ‘t moet nog gemonteerd worden ook. Mooi man.

Uiteindelijk bleef ik nog 6 jaar in de kweekvijver. Van assistent naar zelfregisserend camjo. Want soms moet je wel alleen, zoals die eerste keer, naar Peru. ‘Ga maar naar Peru en maak een film. Zorg wel dat ‘ie mooi is’. Tja, toch wel een beetje zenuwachtig het vliegtuig in. Maar herhaling is een goede leermeester. Filmen is doen.

Tegenwoordig werk ik voor mezelf, met mooie klanten waarmee ik mooie verhalen maak. Veel sport, human interest en geschiedenis. Doe je mee?

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch